tisdag, februari 02, 2010

Torkild Strandberg och Folkpartiet Landskrona på villovägar

De som följt min blogg vet att jag är före detta folkpartiet men lämnade partiet då jag inte längre ansåg dem vara liberala.

Torkild Strandberg har idag gett mig bevis för att det var rätt beslut och att FP driver längre och längre från sin "officiella" ideologi som socialliberaler.

I ett inlägg på SVD bränpunkt klagar Torkild på Landskrona kommun inte får införa "frivilliga" drogtester i skolan. detta kallar han att "staten saboterar lokala reformer" och försöker motivera med "Men vad är mer integritetskränkande är att utsättas för brott"


Detta är så vansinnigt att man blir helt matt. Hela artikeln genomsyras av en gammal sorts paternalistisk argumentation som passar hemma i 1800-talet eller ett tal av en sverigedemokrat.

Ovanpå detta så drämmer han till med de gamla vanliga dumheterna om kameror för att förhindra brott. Men som futuriteter så väl påpekar. kameraövervakning hindrar inga brott. det flyttar bara var brotten begås.

Åter till drogtesterna.
Det finns en VÄLDIGT enkel anledning till att vi inte kan tillåta ens frivilliga drogtester i skolorna. Eleverna är i en kraftig beroendeställning.
Lagen tvingar eleverna att vara i skolan och eleverna är inte vuxna medborgare som har rätt att fatta egna beslut.
Därför måste staten (som har infört dessa begränsningar) vara EXTREMT noggrann med att inte tvinga eller pressa eleverna.
Även om drogtesterna kallas frivilliga så utsätts en elev som frågas för en enorm press att utföra det provet, både från skolans auktoritetsfigurer och från föräldrarna som är de andra auktoritetsfigurerna.
Ovanpå detta så är själva förfrågan kränkande eftersom undermeningen i förfrågan är "vi tror du har brutit mot lagen". Man kan till och med fundera i situationen att bara det faktum att de frivilliga drogtesterna finns är kränkande då de ligger som ett förtäckt hot.

Det skulle vara intressant och höra Torkild Strandbergs åsikt om frivilliga drogtester (inklusive alkohol) på alla politiker i kommunfullmäktige och nämnder. Gärna med publicering av resultaten på nätet så att alla kan se hur deras politiker sköter sig och vilka som inte ställer upp på de "frivilliga" testerna.

Skrivet i ärendet: Anna T, Mikael E,Farmorgun(Grattis till priset), Trollan , och Yami

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
Mer bloggar på Intresant.se

Inga kommentarer: