tisdag, februari 02, 2010

PP särredovisat för första gången i år

Noterar att Piratpartiet för första gången på länge är särredovisat i en opinionsundersökning.

Det är i Aftonbladet och enligt United Minds så skulle vi få 2.2 %.

Det är en bra bit kvar till 4% spärren men med tanke på att "övriga" stapeln har legat runt 1.5-1.6% i de tidigare undersökningarna så börjar det röra på sig.

En av anledningarna till att vi syns nu tror jag är att Beslutet att ställa upp i lokalvalen har gett oss mediautrymem i många tidningar. så jobba vidare och surfa på vågen. PP till riksdagen 2010


Även Anna T har skrivit om detta, hon hävdar att pp är i andra växeln av 5. Jag hävdar att vi är i andra växeln av minst 6
Edit: anna uppdaterade PP's antal växlar :) I ett intresse av att vara värst vill jag peka ut lämpligt jämförelseobjekt. vi behöver bara måla den lila och kalla den piratemobile.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Mer bloggar på Intresant.se

3 kommentarer:

Anders Troberg sa...

Bara att vi finns särredovisade gör en stor skillnad. Folk är inte motiverade när de svarar på undersökningar, och tar därför hellre färdiga alternativ så att de snabbare blir av med intervjuaren.

minata sa...

Nej du har fel!
Aftonbladets undersökning skiljer sig från de andra opinionsundersökningar.

Piratpartiet har alltid synts i Aftobladets dito. Här är det en webpanel som lägger sin röst. Så denna undersökningsmetod är unik!

Josef Boberg sa...

Hmmm... - men det vanligaste är ju att "icke riksdagspartierna" HELT utelämnas i opinionsmätningarna, tyvärr tyvärr... - tycker Josef B.