måndag, juli 14, 2008

folkpartister mot FRA (Det var på tiden)

DN Debatt skriver idag 4 folkpartistiska riksdagsledarmöter och 3 FD partiledare om FRA

De inleder med ett stycke aom bara det borde avsluta debatten för alla som är liberaler.

"Det grundläggande problemet med FRA-lagen är att även icke brottsmisstänkta enskilda individer kommer att få telefonsamtal, mejl och sms analyserade av en myndighet vars verksamhet inte går att granska. Därmed strider den mot grundläggande liberala värderingar."

Det är faktiskt så enkelt. Lagen strider mot grundläggande liberala värderingar, och ska därför bort.


Nu då vi äntligen fått fram 4 folkpartistiska riksdagsledarmöter som gått ut offentligt, så ska vi väll kunna få fram fler. Det kommer att läggas motioner om att avskaffa lagen redan i höst. Låt oss hoppas att det finns tillräckligt med FP'are med ryggrad då.Se även Sofia Nerbrands ledare I SVD där hon sätter fingret på problemet (Partipiskan.)
och den nya FRA-lags förespråkaren Stig Bergling's åsikter i Expressen. Med sådana vänner behöver inte Reinfeldt fiender.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

FRA lagen är nu i praktiken död, om inte debatten helt skulle dö. Inte ens s kommer att våga återkomma med ett kosmetiskt förändrat förslag. Det kommer att bli ett mycket stympat FRA framöver. Att övervaka Livets Ord är att korsfästa sig själva. FRA kan inte bli trodde när de säger att idag gör vi inte sådant.

Anonym sa...

Jag tror frågan kommer att ebba ut, en viss tjatighet gör sig gällande.

Man bör även uppmärksamma de hot mot integriteten som kommer från annat håll, arbetsgivarna framför allt.

Christoffer Willenfort sa...

@ kraxpelax
Jo jag vet att det fins fler hot mot integriteten, Per Ström tar upp några ämnen på SVD's debattsida idag. Jag ska försöka skriva lite om det idag. (Om jag hinner, har faktiskt ett jobb att sköta.)

ang FRa så tror jag att de vi ser nu är retrett från idiotin. dagens besked från 6 folkpartister borde ge alla de som blev inpiskade ryggrad nog att ställa sig upp i oktobber.

Men vi ska inte ta ut segern i förskott så vi fortsätter att hålla grytan kokande :)