torsdag, oktober 29, 2009

Förbättringar till piratpartiets årsmöte.

Jag har tidigare skrivit om hur jag tycker att vi ska ändra på Piratpartiets årsmöten men eftersom vi inte hinner göra ngt till vårens årsmöte så tänkte jag komma med ett förslag om vad vi kan göra direkt.

Varje Distrikt/Valkrets/Komun kan skaffa en lokal med nätuppkoppling under årsmötet.
Där kan man samlas och tillsammans diskutera och debattera de olika förslagen.
Om man är lite entusiastisk så kan man även fixa en videokamera och spela in uttalanden från mötet och lägga upp på lämplig sida.

Ännu en fördel blir att man kan bjuda in media till mötet och visa att vi minsann använder tekniken och förnyar det politiska arbetet. (Detta har varit en brist med våra tidigare årsmöten att media inte har kunnat bevaka dem på samma sätt som andra partiers möten.)

Jag tror att detta kan ha flera positiva effekter. Det blir enklare att följa med på forumet då man kan hjälpas åt i lokalerna. Man får till den sociala biten där man faktiskt träffar andra pirater under mötet Och jag tror att det kommer att öka deltagandet runt om i landet

Så vad behövs för en KL/VL/DL som vill införa detta.:
En lokal.
snabb nätkoppling (eller en massa mobila bredband)
videokamera för de ambitiösa.
Lite förändringar i forumet för att kunna hantera länkar till inspelade kommentarer från regionala möten.
Lite samarbete runt om i landet så att man inte trampar varandra på tårna och står med oanvända lokaler.
Och viktigast av allt. Att styrelsen meddelar tiden för årsmötet tillräckligt tidigt för att man skall kunna dra ihop alltihopa.

Jag tänkte arbeta för att vi i syd sätter upp minst två sådana lokaler för årsmötet
Och jag hoppas att alla andra i landet gör detsamma
Som vanligt uppskattas kommentarer, förbättringar och kritik.

Sharing is Caring

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Mer bloggar på Intresant.se

4 kommentarer:

Mårten Fjällström sa...

Bra idé, iaf för alla som har laptop. Testa gärna.

Rick Falkvinge (pp) sa...

Inte alls dumt tänkt. Men varför begränsa det till organisationens formella indelning? Det jag tänder på i din idé är konceptet att man samlas i fysiska kluster för att spåna kring idéerna, och sådana behöver ju inte vara bundna till länsgränser. Det räcker att samlas på ett bra internetcafé någonstans om man får låna caféets lina.

Rätt tänkt, mao, men jag tror att konceptet kan tas ännu längre.

Christoffer Willenfort sa...

@ Rick Vilket är exakt varför jag bad om förbättringar.

En anlednign till att jag tänkte DL,VL,KL var för att detta kommer att kosta en del om man ska fixa lokal med uppkopling hela veckan och då tycker jag att partiet kan hjölpa till med detta. Men det är ju såklart inget som hindrar vilket gäng som helt att köra eget race.

gurra sa...

Det här är en vansinnig idé. Det skapar öar av konsensus som sedan blir omöjliga att jämka samman. Det förskjuter dessutom makt till dem som råkar befinna sig nära andra som vill vara aktiva på ett möte. Det är bättre att samla lärdommar från det senaste medlemsmötet och försiktigt försöka förbättra processen.