lördag, mars 31, 2007

Oliberalt , könsdiskriminerande och korkat av socialstyrelsen

Man kan idag läsa i både sydsvenskan och DN att socialstyrlesen vill att landstingen ska
utföra rituell omskärelse på manliga spädbarn.

Detta är så uppåt väggarna fel att det inte finns på mätaren. Det finns goda skäl att anta att detta är dåligt från ett rent medicinskt perspektiv, Men det är inte poängen.

Poängen är att det är ett permanent ingrepp i ett barns kropp utan barnets tilstånd och medgivande. Desutom är det könsdiskriminerande. vi skriver långt och vältaligt om att kvinlig omskärelse är barbariskt och hemskt men samma sak för pojkar är tydligen ok ? Var är logiken ?

Nej ta bort lagen om omskärelse av pojkar och skriv om lagen om förbud för kvinlig omskärelse till att gälla båda könen.

Andra bloggar om: , , intresant ?

7 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Bra att du för upp detta. Omskärelsen av pojkar får inte lika förödande effekter för deras sexualitet, men likafullt är den inte medicinskt motiverbar och därför ett övergrepp.

Hellström sa...

Okej för min del, men manlig och kvinnlig omskärelse kan inte jämföras. Den förra har inga egentligen för- eller nackdelar medan den senare är hemsk till sin natur.

Christoffer Willenfort sa...

Hellström. Kan inte hålla med dig här. Det har kommit mer och mer undersökningar som pekar på att manlig omskärelse är dålig och orsakar problem. Inte lika stora problem som de grövre typerna av kvinlig omskärelse men likt förbaskat problem.

Hellström sa...

C: Är det någon undersökning som kommit på senare tid eller? När jag kikade lite på de elektroniska tidsskrifter vi har tillgång till på skolan så verkar det inte finnas många nya artiklar på området, men jag ska ta mig en närmre titt någon annan gång.

Anonym sa...

Problemet är att om man INTE tillåter rituell omskärelse så sker det i alla fall. I smyg och på ett sätt som ger mycket större risk för skador, riktigt illa kan det gå!
Jag tycker också det är fel att utsätta barn för detta. De som vill vara omskurna kan göra det när de är vuxna.
Men av två onda ting är det väl klokt att välja det minst onda. Det beslut som ger bättre skydd för små barn. Och arbeta vidare med opinion och upplysning så att det blir mindre viktigt med denna ritual. Bland judarna är det t ex numera bara ca 40% som låter omskära sina barn.

Christoffer Willenfort sa...

Anna med det argumentet så borde vi ta bort lagen om könsstympning för flickor med för det kommre ändå att ske i det fördolda.

Fred barnens kroppar sa...

Vi kan samtidigt för att minska "sjukdomar" införa Islam för svenska tjejer så att de tar till sig muslimska tjejers "renhetsideal".
Det skulle minska promiskuiteten
föräktenskapliga relationer skulle elimineras,svenska brudars krav på orgasmer & annat blött,hedniskt skullla avta!
Om alla svneska tjejer konverterar då skulle vi även slippa ha "orena" lesbiska i landet!
Idrottande maskulina kvinnor skulle okså äntligen gå hem till köket igen o. återfå
"familjevärderingar"