torsdag, januari 21, 2010

Vit Bildt pratar med kluven tunga

Då jag var liten älskade jag Lucky Luke.
Ett klastiskt åtkommande citat från den serien var olika indianhövdingars påpekanden att "vit man pratar med kluven tunga" Då olika främst regeringsrepresentanter stod och sa en sak men menade en annan.

I dag så gör Carl Bildt samma sak på SVD's debattsida.
Å ena sidan pratar han länge och väl om vikten av frihet på nätet.
Men samtidigt står han och pratar om behovet av att kontrollera informationsflödena bara meningen efter att skriver "Det kan gälla kapitalflöden lika väl som flöden av människor – migration och trafficking – eller illegal handel med vapen och knark" vilket inte kan ses som annat än ett försök till guilt by association.

Om Bildt vore uppriktigt intresserad av att försvara friheten på nätet så skulle han arbeta för att ta bort IPRED och FRA lagarna. Lagar som infördes under den tid han varit minister, men om dessa inskränkningar i folks frihet är han tyst.

Efter att han är klar med det så skulle han kunna Frigöra lite information om det integritetskränkande SWIFT- avtalet, speciellt eftersom han är en del av ministerrådet som undanhåller informationen för EU-parlamentet med motivationen att det inte är översatt. Sorry men jag är övertygad om att de flesta ministrarna kan engelska och/eller har tillgång till engelskspråkiga medarbetare så det är inget argument.

Då han har ordnat de små sakerna kan han ringa upp IFPI och be dem dra till ett varmt och svavelluktade ställe för deras extremt korkade försök att införa Hadopi lagar I Sverige.

Då kan jag tro på att han menar allvar då han pratar om att "öka respekten för yttrandefriheten på nätet "

En bra sak ser man dock i inlägget:
"Förenta Nationernas specialrapportör för yttrandefrihet har bett om vår medverkan kring ett första expertmöte för att ta fram principer för yttrandefriheten på nätet. Vi ställer självfallet upp på detta och kommer att inbjuda till ett sådant möte i Sverige under 2010. Det omedelbara målet för detta möte blir att, till rapporteringen inför FN:s råd för mänskliga rättigheter 2011, föda in idéer om hur yttrandefriheten i elektroniska medier ska kunna få ett starkare internationellt skydd."

Berätta bara var och när så kommer vi från piratpartiet. Vi är några av de bästa experterna på vad som hotar friheten på internet och hur man skall skydda den.

HAX, Farmorgun, Lake, hummblebee, Liberal och långsynt , Ankersjö, och Christian Engström är några nadra som skriver om Bildt idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Mer bloggar på Intresant.se

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag kan ju tacka för länken här också och påminna om att skicka in mycket insändare till Helsingbords Dagblad, eller vad du nu har för lokaltidningar.

Skriv inte bara på din egen blogg, då missar du 99,99% av svenska folket!

Christoffer Willenfort sa...

Jo man borde alltid skicka över saker till lokalblskorna. har varit alldeles för slapp med det :)

Anonym sa...

Ska aldrig mer rösta.

Ska aldrig mer lita på en politiker.

I nästan 20 år nu har inget förbättrats förrutom tekniken.

Ganska less man är på deras skitsnack.

Människan verkar evolutionera bakåt mot neandertalarna.

Snart går vi omkring med rövar i ansiktet allihopa.

Det luktar Skit