fredag, maj 11, 2007

Terroristerna håller på och vinner.

På ett flertal olika bloggar så diskuteras terrorism och vilka friheter som vi ska inskränka för att bekämpa dem.

Peter WernbladNEO skriver tex

"Terrorism är en form av krig, och har som sådant som mål att omstöpa vårt samhälle medelst våld. Om fem tusen personer från Ystad till Haparanda råkar drunkna i sina egna badkar under kommande år har det helt andra effekter på samhället än om ett välorganiserat terroristkommando skulle skära halsen av samma personer. Detta kommer naturligtvis inte att hända, men det får duga som exempel på skillnaden mellan hoten, inte i grad, utan i art. Vanligt folk skulle i det senare fallet inte våga gå på toa. Och hur ett sånt samhälle skulle lukta vill vi inte ens tänka på, eller hur?"

Detta delvis till svar på Gudmundsons Inlägg här

Jag skulle vilja påstå att Med tanke på kommentarer som den Weterblad ger så har terroristerna redan vunnit.

Dom har redan omstöpt vårt samhälle. dom behövde inte ens döda 5000 pers på toaletterna. dom behövde bara skrämma os lite grand och vi gick genast och byggde om os till övervaknings stater där man blir arresterad för att bygga dataspels banor och där politiska protester flyttas in i speciella "free spech zones"

Min poäng är att terrorism är inte så stort hot att det motiverar denna typ av övervakning.
Och att dessa svar är att spela terroristerna i händerna. vi måste visa att våra samhällen är robusta nog att lösa problemen utan att vi förlorar våra friheter. och vi måste börja angripa orsakerna till terrorism inte bara symptomen.


Andra intressanta bloggar om: , ,

Inga kommentarer: