måndag, september 24, 2007

Hur man tystar mäniskor med hot mot deras barn

Ett vanligt beteende i Sverige är att vissa bloggare vill vara anonyma. Även de som blogar om politik eller andra "allvarliga" ämnen.
Inget konstigt med det. Alla accepterar det och inser att det inte är personens namn som är viktigt utan budskapet.

Eller snarare nästan alla. För då det kommer till sexköpsdebatten då ska det helt plötsligt inte accepteras av den konservativa radikalfeministiska falangen.

Isabella lund (pseudonym) har länge varit en av de viktigare rösterna i sen svenska sexköpsdebatten. På grund av det Svenska horstigmat så har hon valt att vara annonym
(Hon har barn och vill inte att de ska råka illa ut i tex skolan) Detta är hennes rätt. Många viktiga ämnen under historiens gång har debaterats av annonyma identiteter.

Men hennes debatmotståndare vill inte detta. En av dem (Johanna Parikka Altenstedt) går nu så långt att hon hotar med att "outa" Isabella om Isabella fortsätter att nämna Johanna vid namn på isabellas blog.

DVS om Isabella använder sin grundlagstadgade rätt till att yttra sig så ska JPA straffa Isabella och hennes barn. Johanna har inte reflekterat över att hon i egenskap av informatör på länstyrelsen troligtvis inte FÅR avslöja detta då det med största sannolikhet bryter mot Tryckfrihetsförordningen, 3 kapitlet, 4 §.

Hotet har dock fått effekt. Isabella väljer sina barn före sina lagliga rättigheter.

Då detta upptäcktes av diverse bloggare så blev vi ju förbannade. Och eftersom bloggare inte brukar knyta näven i fickan och gå därifrån så skrevs det mycket. både i JPA's blogg och i andra bloggar. då går JPA ut med nästa idioti. dels så hotar HON med att polisanmäla "Alla hot och allt förtal mot mig på anonyma bloggar kommer hädanefter polisanmälas. "

Denna blog är annonym (inte så särskilt starkt, den som vill kan enkelt räkna ut vem jag är utifrån vad jag skrivit om) Så snälla JPA polisanmäl mig. Det skulle vara ett nöje att försvara mig i ett förtals mål.

Alla andra, påpeka för JPA hur enormt fel hon har, ring hennes arbetsgivare och påpeka att hon inte är lämplig som informatör, ring tidningarna och få dem att skriva om denna härvan så hon hängs ut i masmedia som den fega översittare hon är. för mäniskor som försöker använda offentlighet och makt för att straffa andra bör drabbas av det själva.

Andra intresanta bloggar om: , , , ,

blogare som har skrivit om detta
Aqurette: Isabella Lund slutar blogga efter hot
Blogge Bloggelito:
Att tysta en blogg
Deep Edition:
Johanna Parikka Altenstedt. Du borde skämmas.
Hoe-Looking Man: Hejdå, Isabella!
Johanna Nylander:
Munkavlar och tysthet i bloggosfären
Josh:
Sorg
Louise P:
Maktpraktiker och förtryck
Projo:
Saknad
Queertopia:
Någon har bestämt...
Wille Fahler:
Det vidrigaste jag sett och hört
dyslesbisk: ännu en sexarbetare tystad

Inga kommentarer: